Zájem o pronájem kanceláří stoupá

Zájem o pronájem kanceláří stoupá

Datum publikace článku: 12. 09. 2013

V prvním pololetí roku 2013 v České republice výrazně vzrostly investice do realit. Už teď je jasné, že tento rok bude pro realitní trh mnohem lepší než rok 2012.

Nejvíce se staví kanceláře v Praze

Více než polovinu ze všech investičních transakcí tvoří kancelářský sektor. V Praze již stojí celkově skoro tři miliony metrů čtverečních kanceláří. Nové kancelářské budovy mimo centrum velkoměsta mají ovšem podíl na snižování obsazenosti kanceláří na Praze 1 a Praze 2, která se v současnosti pohybuje okolo patnácti procent.

Nájemci se přesouvají do nových kanceláří

Velké i malé firmy se do okrajovějších částí Prahy přesouvají nejen kvůli nižšímu nájmu, ale i za novým a modernějším prostředím. V první polovině tohoto roku bylo zatím pronajato 181 000 metrů čtverečních kancelářských prostor. Pro srovnání – za celý (!) rok 2012 to bylo 272 000.

A kde konkrétně hledat nové kanceláře? Developerská společnost Sekyra Group má například aktuálně naplánované hned tři kancelářské projekty -  Opatov Park II na Praze 4, Dejvice Center v Praze 6 a Tandem A3 a A4 v Praze 4 v Modřanech.

Zdroj: http://stavitel.ihned.cz/c1-60416710-investice-do-realit-jsou-v-ceske-republice-na-vzestupu

<< Zobrazit všechny aktuality