Firmy se díky klesajícím cenám stěhují do nových kanceláří

Firmy se díky klesajícím cenám stěhují do nových kanceláří

Datum publikace článku: 05. 02. 2014

V Praze se dnes staví nejvíce kanceláří v historii. Konkurenční boj mezi developery navíc tlačí jejich ceny na minimum. Pražské firmy tedy mají jedinečnou příležitost přestěhovat se do nových a moderních prostor.

Ceny kanceláří klesají už pátý rok

Se stoupající nabídkou kancelářských prostor klesá jejich cena. V Praze tento trend pokračuje už pátým rokem, za tu dobu klesly ceny kanceláří o dvacet procent. Ceny klesají i na takzvaných dobrých adresách, jako je Václavské náměstí nebo ulice Na Příkopech.

Cena pronájmu kanceláří v Praze je asi tisíckrát nižší než v jiných světových metropolích. Nejdražší je ulice St. James’s v Londýně, kde metr čtvereční stojí 40 tisíc korun měsíčně, následuje Hong Kong, Peking, Ženeva, Silicon Valley v Kalifornii, Moskva a New York.

Kanceláře se staví po celé Praze

Letos přibude přibližně 160 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch, rozestavěných je jich aktuálně dvojnásobek. Nové kancelářské budovy vyrostou v centru i v okrajových částech Prahy. Firmy, které se odhodlají k přestěhování, tedy opravdu budou mít z čeho vybírat. V Praze 4 se například chystá druhá etapa projektu společnosti Sekyra Group Opatov Park, na Praze 6 pak stejná společnost vybuduje Dejvice Center.

Zdroje: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/260140-firmy-tezi-ze-stavebniho-boomu-kancelari-ceny-padaji/
http://web.volny.cz/noviny/ekonomika-a-podnikani/clanek/~volny/IDC/254754/nejdrazsi-pronajem-kancelare-na-svete-je-v-londyne-v-praze-je-proti-tomu-sestkrat-levnejsi.html

<< Zobrazit všechny aktuality